En schweizisk pensionär jagade Kvitova på domstolen. Tennisspelare filmade reklam

Tomáš Berdych tog huvudrollen i den perfekt förberedda scenen. Den trettiotre år gamla tennisspelaren som för tidigt avslutade denna säsong på grund av utdragna ryggproblem nickade till den schweiziska urmakaren TAG Heuer.

Den kalla Kvitova anlände till O2-arenan tidigt på morgonen. Klockan nio hade hon redan avfyrt bollarna på banan och förkortat den skarpa träningen för viros till bara 15 minuter.

Innan det borde hon emellertid ha delat ut priset till vinnaren av ”Paint Your Idol” -tävlingen, som Tomáš Berdych, alias Hubert Schmidt, kom för att hämta.

Han bytte plötsligt sin trollstav mot en träracket.Och Berdych skonade definitivt inte landsmannen, som förbereder sig för Fed Cup finalhelgen mot amerikanerna.

”Jag gillade det mycket, även om det var en dag full av nerver, om Petra skulle känna igen mig och om något skulle gå fel. Allt måste göras vid det första försöket, om något gick fel, kunde ingenting upprepas, “sa Berdych.” Kanske varje förhand dödade mig. Då blev han arg på att han inte skulle spela med mig.Till och med då tyckte jag att det var konstigt när han kom från Schweiz, ”tillade Kvitová. “Det är bra att se dig, Tomas,” sa hon till Berdych. “Jag visste att det var någon jag kände under den första bollen, för att spela tennis är bra att göra,” sa hon. ”Hela tiden som det skrotade mig såg jag masken. Och jag träffade Tomas i nätverket. Jag är stolt över mig själv. ”

En omfattande besättning på nio kameramän deltog i projektet. Berdychs mask skapades i tre veckor, skapad av den kända make-up-artisten David Šesták.

”Transformationen började på tisdag klockan 4 så att Tomas / Hubert kunde vara på O2-arenan klockan 9.