QPR: s Nahki Wells ger slöseri med Leeds nederlag med kontroversiellt mål

Marcelo Bielsa förnekade att nerver påverkar hans Leeds-team efter att de besegrades 1-0 på QPRs Kiyan Prince Foundation Stadium. Det var Leeds andra på varandra följande förlust av mästerskapen och fortsatte en oroande körning som har sett dem vinna bara en av de senaste sju matcherna.

Nahki Wells kontroversiella första halvlek säkrade poäng för Rangers, vars målvakt Liam Kelly räddade Patrick Bamfords straff på andra halvlek. De andra placerade gästerna avslutade matchen med 10 män efter att Kalvin Phillips fick ett rött kort i den 88: e minuten för en utmaning på Geoff Cameron, som missade tre månader av förra säsongen på grund av en tackling från samma spelare.

Resultatet kommer att öka rädslan bland Leeds fans för en upprepning av dålig körning förra terminen som kostar klubbens främjande.Bielsa insisterade dock på att ångest inte har varit en faktor i de senaste uppträdandena. QPR mot Leeds United: Championship – live! Läs mer

“Jag tror inte det, men det är tydligt att vi inte har utnyttjat våra chanser,” sade argentinern. “Vi måste ha många chanser att göra ett mål.”

Med Brentford och Fulham andas ner halsen och har slut på ångan i förra säsongens upploppsläge har Bielsa och hans sida all anledning att vara oroad. De hade verkligen anledning att vara arg på vinnaren.

Luke Ayling försökte blockera Ebere Ezes frispark och Leeds försvarare ledde oavsiktligt mot Wells, som kontrollerade bollen på sin högra arm innan han sköt förbi Kiko Casilla från nära håll.Målet – Wells 14: e säsongen och femte i de senaste tre matcherna – skulle säkert ha uteslutits om VAR var verksam i mästerskapet.

Lyckan var på Leeds sida när Wells missade en stor chans att fördubbla ledningen när han missade efter att ha hittats omärkt av en annan Eze frispark. Bamford missade sedan för besökarna och sköt över med bara Kelly för att slå efter att Conor Masterson hade felbedömt Casillas långa poäng.

Bamford kunde inte göra mål från platsen strax efter timmarkeringen. Han spärrade sig vid Aylings pass och gick ner efter minimal kontakt från Kelly, som dök till vänster och sköt bort straffen.

Leeds dominerade mycket av andra halvlek men straffen var överlägset deras bästa chans att dragnivå.Kelly höll en långsträckt strejk från Phillips och var lättad över att se Pablo Hernández frispark blixt efter att ha klippt in stolpen. Facebook Twitter Pinterest QPR: s Liam Kelly räddar en straff från Patrick Bamford, belönad för sin egen utmaning på Leeds framåt. Fotografi: Daniel Hambury / PA

Bielsa sa: ”Jag tror inte att det saknas förtroende eller att det handlar om nerver. Det fanns stunder där vi saknade effektivitet men jag tror inte att det hände på grund av brist på förtroende. Laget spelade enligt vår stil. Vi spelade under den motsatta halvan och hade mycket fler chanser än våra motståndare. Naturligtvis finns det saker som vi önskar var annorlunda, som våra setbitar och våra kors.Supportarna kommer att känna igen de goda stunderna i laget men de kommer att göra en bra utvärdering. Försök aldrig att ändra fansens åsikt.

”I fotboll har du många situationer du kan hantera och några du inte kan hantera. Ibland kan de du inte klarar av skada ett lag eller är för ett team. Idag var allt vi inte kunde hantera i spelet mot oss. ”

QPR: s manager, Mark Warburton, kände att hans spelare förtjänade kredit trots målets lyckosamma natur. “Vi var bra under första halvlek och jag tyckte att vi förtjänade ledningen i halvtid,” sa Warburton.

“Vi kunde ha haft ett par skrubbiga mål under första halvlek. Vi kom för djupt under andra halvåret och bjöd in dem till oss.De är ett mycket bra lag och vi körde lite lycka till.

”Men så mycket kredit till spelarna och hur de stod upp, till en man. Leeds är ett mycket begåvat team. Så mycket glädje togs av spelarna från dagens prestanda eftersom den typen av spel, defensivt, du måste stå upp.

”Du måste kasta kroppen framför bollen och visa gammaldags försvara. Ibland måste du vinna fult. Idag såg du ett QPR-lag som har vunnit fina matcher men den här gången vunnit på fult sätt. Det är glädjande för oss alla. ”