Hoppfulla Goldilocks. Neumanns efterträdare om tatueringar och viktminskning

“Guld betyder att jag vill vinna i sport, jag har varit blond sedan jag var blond, och kärlek är oerhört viktig i livet”, förklarar Havlíčková, som fick sin första tatuering i april efter olympisk premiär.

låt mig göra tre, en dag senare kom jag tillbaka för mer, ”beskriver hon entusiastiskt. “Tränare Martin Koukal tog mig dit efter träningen,” tillade hon.

En liten blondin fann en passion i tatueringen. Hon hade odödliggjort födelsåren för sina föräldrar och yngre bror Matěj på hennes kropp. Förutom ett starkt familjeband tänker han också på sportmotiv.

“Här är en krona”, visar hans vänstra hand.Och bland motståndarna tre år äldre förlorade hon definitivt inte: som den yngsta deltagaren slutade hon nionde och trettonde.

Förra året i sista ögonblicket satte hon kursen för Senior World Championship i Lahti, Finland, för att slutföra kvinnokvartetten. Denna säsong krönades vid spelen i Pyongyang. “Jag har uppfyllt min barndomsdröm,” berättade hon i Sydkorea.

Tidigare talade Havlíčkův främst om hockey. Bara sex år gamla Bára störde de monotona samtal. Sedan åkte hon till Vimperk Ski Club för att namnge skidor för första gången.

”Vi har ett mycket starkt band med vår familj. Allt kretsar kring min skidåkning och min brors hockey, säger Havlíčková.

Fader George fortsätter att hjälpa henne med träning och sköter skidorna.På våren bröt Havlíčková efter ett års samarbete med tränaren Stanislav Frühauf. Långtidstränare Neumannová ersattes av Koukal, också tränare för juniorlandslaget.

Deras samarbete fungerar mycket bra. Även om de båda bor på andra sidan landet: Havlíčková i södra Böhmen, Koukal i Liberec. ”Vi har mycket byggt på enskilda utbildningar. Men jag har inget emot. Tvärtom, jag är sådan att jag fortfarande skulle träna. Även under min vila går jag åtminstone för att springa, ”beskriver Havlíčková.

Hon var tvungen att stänga av efter att ha förberett sig för den kommande säsongen. Till och med i två månader. ”Jag körde, men ingen sa till mig att jag kunde ta bort benet från kopplingen.Så jag fick tendonit och kunde inte springa, ”beskriver han en nyfiken händelse.

blygsamt mellan eliten

han viftade bara med handen på den roliga lapalen. Ett långt allvarligare ansikte och ord väljs när man ber om en livsstil. ”Jag tappade vikt i sommar. Det var planerat att tappa några kilo, men inte så mycket. Jag hoppas att det kommer att bli bra under säsongen, tror Havlíčková. ”Vikt är en sak som lösas mycket, dessutom i en sport där man ständigt ser. Jag kunde prata om detta i timmar och timmar. ”

Så snälla berätta.

” Jag gillar inte det enorma trycket på oss för utseende. Jag vill göra något åt ​​det. Det är inte bra att företaget är inrättat så här. Alla löser: Det är för tunt, det är för fett.