Men i december 2010 verkade det som om allt var möjligt

I slutet av 2010 fick vårt land rätten att vara värd för VM 2018. Segerns eufori gick snabbt och många frågor kom för att ersätta den. Vad sägs om infrastruktur som nästan helt är frånvarande? Vilka städer kommer att acceptera? Hur löser man frågan om transporttillgänglighet? Bland de många sådana poäng var den centrala frågan en – vem kommer att ge vårt lag en anständig prestation vid hemmamästerskapet?

Landslaget –2008, som gav ett fenomenalt resultat för dagens dag, var i stort sett det sista andetaget i det gamla träningssystemet. Och nu har nästan tio år gått, och vi har inte fått några nya Arshavins och Shirokovs, oavsett hur vissa experter berömmer Fedor Smolovs spel.

Skolåren är underbara. På vilken nivå är träningssystemet för unga fotbollsspelare i Ryssland

Men i december 2010 verkade det som om allt var möjligt. Även sane fans trodde att du på sju hela år kan ändra träningssystemet och utbilda en generation som kommer att visa alla att den röda maskinen inte bara finns i hockey. Vad kan vi säga om tjänstemän på alla nivåer som, som engagerade sig i uttalad populism, producerade paroler i den meningen att de säger att Ryssland kan vinna hemvärlden. Tjänstemän är inte blyga, för de vet vad de ska säga – de lossar inte bilar med påsar med potatis.

Och nu är det ett år kvar tills själva turneringen, du kan inte göra några drastiska förändringar och du kommer inte att få några spelare ur väskan. Det är dags att titta på det aktuella läget och se tillbaka för att komma ihåg vad som har gjorts under så lång tid?

Till och med före bronsen i EM 2008 hade vårt land en annan fotbollsframgång – segern för landslaget i Igor Kolyvanov vid Ungdoms-EM 2006.