Liksom hans begåvade lagkamrater är Carbonell bra

Hans 15 mål i segment B har hjälpt Barca reservister, men han är 21 år och det finns mycket mer produktiva spelare bland hans konkurrenter. Får vi se honom i Barcelona-tröjan? Det är troligt. Han spelade i Champions League och var på bänken vid spelexemplen i april. Men han kommer inte att bli den viktigaste.

5. Alejandro Carbonell

Den centrala mittfältaren Alejandro Carbonell är känd för många i Spanien tack vare sitt spel på Cornell, och förra säsongen debuterade han i cupen.

Katalansk framtid. Barcelonas bästa elever under de senaste två åren

Liksom hans begåvade lagkamrater är Carbonell bra – särskilt i urvalet – men han motsätts av mycket starka lagkamrater. Även i reserven är han bara en av de bästa – han var inte ens den främsta. Tränaren Luis Enrique trodde dock på honom, och vem vet, kanske Valverde också kommer att lyssna på hans föregångare. Alejandro började sin karriär i La Masia som högerback.

4. Gerard Gumbau

Under säsongen 2015/16 överraskade Luis Enrique många med införandet av Gerard Gumbau, som ersatte flera gånger för att hjälpa laget, som märkbart minskades i storlek och led av skador.

Katalansk framtid. Barcelonas bästa elever under de senaste två åren

Och Gumbau gjorde inte besviken – hans talang att arbeta med bollen var uppenbar, och fysiken tillät honom att dominera fältet. De flesta väntade dock på Sergi Sumper, som vi kommer att prata om nedan.

Den säsongen spelade Gumbau åtta gånger – i ligan, i cupen och i europeiska tävlingar. Det verkade som om vi bevittnade uppkomsten av en ny superstjärna, men något gick fel.

Under den senaste säsongen kom han i allmänhet inte på bänken och slutade till och med spela för reserven på grund av intern konflikt. Nu är han 22, och du måste göra något. Hans kontrakt håller på att slutas. Kan han vänta ytterligare ett år?

3. Wilfried Kaptum

Liksom Gumbau deltog Kaptum i säsongen 2015/16 och spelade tre gånger. Den här säsongen har han aldrig dykt upp på planen, efter att ha tillbringat hela matchen på bänken i Exempel.

Katalansk framtid. De bästa eleverna i Barcelona under de senaste två åren