Hype kring den 16-åriga infödda i Guinea-Bissau Fati får fart

Denna säsong är en saga, som mycket väl kan avsluta för Perez med en stor trofé eller ett viktigt mål. Minst kommer killen att vara stolt över att säga att han verkligen kom ut i huvuddelen av Barcelona.

Fati – den framtida legenden om Barca?
Hype kring den 16-åriga infödda i Guinea-Bissau Fati får fart. Till och med Leo Messi var inte så bullriga i den åldern. Kanske var den sista studenten som träffade Europa Marcus Rashford.
Faty har redan slagit flera Barcelona-rekord. Han blev den yngsta spelaren i den katalanska klubben på 78 år och den yngsta målscoraren i lagets historia.

Killen är verkligen 16 år gammal, men det verkar som om han redan vet allt på fältet. Han bröt sig in i Barcelona och blev en av de bästa spelarna i matchen mot Osasuna. Det är symboliskt att killen gjorde sitt första mål i vuxenfotboll med en header! För Barcelona mot höga försvarare och gå vidare. Det är svårt att tro …
Ännu mer överraskande, Faty såg några veckor innan hans debut som vuxenlag mot Manchester. United och City följde den unga stjärnan på alla sätt, men han bestämde sig för att fortsätta i Katalonien.

Faty är omöjligt att inte märka på fältet. Nivån ger omedelbart mognader utanför året. Han lurar ständigt motståndare med smarta gungor och vinner avgörande sekunder mot försvarare. Dessutom är han i 16 år väldigt kallblodig i de sista stadierna av attacken, hans andra ben är inte för att gå, och som vi redan förstått, trots inte den högsta tillväxten, är Fati farlig på andra våningen.

Fatis viktiga skillnad från sina kamrater i La Masia är en stark fysik. Naturligtvis är Ansu inte Romel Lukak, men det är inte så lätt att skjuta honom bort från bollen.
Experter säger att han även nu kan spela i valfri position i attacken och mittfältet. I ungdomslaget agerade han ofta som en attackerande mittfältare och skiftade till och med lite djupare och utförde den klassiska “åtta”.
Av de uppenbara minus – bara själviskhet. Det är tydligt att han i ungdomslaget föredrog att bestämma sig själv än att ge till partners, men är det dåligt när du gör 56 mål i 29 matcher? Det var exakt vad Fatys statistik var förra säsongen.