Falskt hopp

Men säkert, eftersom Champions League inte spelas (och kommer inte att spela) i de tjeckiska länderna varje år. Vi borde värdera och lära av sådana erfarenheter. De är som en spegel som visar hur modigt långt hemmafotboll är till en toppnivå.

Fans lämnade Pilsen-arenan av förlägenhet, sorg och skada, du kanske har stängt av TV: n under pausen inte en förlorad kväll.

Ja, Pilsen betalade för dumhet och naivitet, som tränaren Pavel Vrba kommenterade: ”Vi var mer tonåriga än vuxna och vi betalade för det.”

den första matchen där hon tappert nådde en 2: 2-oavgjort, och efter den öppnade kvarts timmen av vedergällning trodde Viktoria att hon kunde ha ett riktigt rättvist spel med Real. Det var en mirage.Falskt hopp.

Även i en partiell kris är Real Madrid fortfarande ett team av storheter vars kvalitet alltid kommer att överskrida den inhemska scenen.

Se bara den franska anfallaren Karim Benzema utmärkt. Hastighet, bollteknik, översikt, val av plats, suveränitet. Krävande Real-fans klandrar ofta Benzem för att ha spelat en flink på planen, men han har varit i klubben i nästan 10 år och har gjort över 200 tävlingsmål. Han hade tre av sju när han var i Pilsen.

Och nästa gång? Gareth Bale, Toni Kroos, Sergio Ramos, Nacho, Casemiro, på bänken Luka Modric, Isco, Asencio. Vilket namn, den personan. Och när den 18-åriga brasilianska Vinícius gick in den sista halvtimen var det naturligtvis fullt.Twitter-kontot som Ramos offentligt bad om ursäkt för spåras av över 15 miljoner människor!

Det är exakt skillnaden.

Supermani kontra Normal. Medan Real (som Manchester City, Bayern München, Barcelona och andra) är ett fenomen med de bästa fotbollsspelarna på planeten, har Pilsen (liksom Slavia, Sparta, Jablonec och andra) gränser. Logiskt, eftersom det ekonomiska och sportiga gapet mellan de tjeckiska och spanska mästarna är grymt och omöjligt. En gång på 30 eller 50 år kan ett mirakel hända, men sannolikheten är minimal. Jättarnas överväldigande överlägsenhet och höga segrar blir allt vanligare.Så snart de visar en koncentrerad prestation, ger de bort mål medan de väntar. Som Real.

Men om fotboll är lika, på de nedre våningarna, där tjeckiska lag borde ses. Viktoria bortskämde kvällen för sig själv och sin trogna. Fansen för fansen beundrade namnet på tränaren Vrba efter uppträdanden, applåderade mittfältaren Hrošovský unika prestanda, men intrycket av matchen var tråkigt. Champions League.