Detta är inte det första sådana fallet

Låt oss vara ärliga, fotbollsspelare sällan skryter med ett gott rykte. Drinkare, brawlers och revelers – när du har pengar och berömmelse är världen full av frestelser. Men det här är inte alltid fallet: 2018 var det många som inte bara tänkte på sig själva utan också om andra. Låt oss prata om de 11 viktigaste dygnen i det gångna året.

Raheem Sterling

I England är inställningen till den begåvade spelaren “Manchester City” konstig: det finns en hel del hackar som ägnar all sin tid på att försöka svarta honom. Varför, varför, det är svårt att säga, för att Rakhim själv mer än en gång hävdade att han är en värdig person.

Till exempel besökte han i november 12-åriga Damari Dawkins, som spenderar alla sina dagar i ett Londons sjukhus, där han leder en ojämlik kamp mot cancer. Sterling hade ett klart mål: han ville locka uppmärksamheten hos alla potentiella afro-karibiska donatorer för benmärgstransplantation.
Beverly De Gale, medgrundare av afro-karibisk förtroende för bekämpning av leukemi, sa: “Damari var jubel när han såg honom. När Premier League-mästaren kommer in i ditt rum som kommer att hjälpa, är det som jul. Han trodde inte ens att Rahim kom från Manchester kort efter matchen i Frankrike för att bara prata och hjälpa honom att hitta en givare. ”

Detta är inte det första sådana fallet: Sterling ständigt hjälper staden med välgörenhet. Han använder också sin rikedom för att hjälpa sina släktingar – till exempel köpte han i februari ett hus för sin syster. Tidigare gjorde han samma gest mot sin mamma.

Mohammed Salah

Vi vet väl vad Salahu var värd hans framgång. Han själv kommer också helt ihåg hur svårt det är för dem som är mindre lyckliga i livet än resten.
I april donerade Salah 450 tusen dollar för att köpa mark för byggandet av avloppsreningsverk i den egyptiska byn Nagryg.
Egypten gjorde mycket för att förbättra levnadsstandarden i sitt hemland, tack vare vilket han fick smeknamnet “Skaparen av lycka”. Mohammed återkommer ofta för att få reda på saker hemma och se gamla vänner.