Alena har ytterligare ett år under kontraktet

Tidigare verkade det som om några månader till, ja, kanske ett år, och Sergi Samper brast ut i scenen, kommer att bli stjärnan som Barcelona saknas … men tiden går, men det finns inget genombrott.

Katalansk framtid. Barcelonas bästa elever under de senaste två åren

En begåvad mittfältare har allt för att bli en stjärna i mitten av fältet – allt utom stabilitet. Dessutom är stabiliteten inte varje vecka, utan även varje minut, på fältet. Han kan antingen överraska med ett mirakel och skickliga val och besvikna med ett obehagligt misstag.

Positivt blev han bättre, och till skillnad från många, denna säsong som en del av “Granada” var han helt framgångsrik.

Tyvärr förblir till och med en liten andel av äktenskapet för hög för ett lag som Barcelona. För all sin talang måste Samper först lära sig att spela stabilt. Hittills kommer ingen att tvinga Sergio Busquets.

Samper är 22 år gammal, och nästa säsong kommer snart att bli – i Barça eller någon annanstans. Hans kontrakt gäller till 2019.

1. Carles Aleña

Bland alla de begåvade spelarna i Barcelona finns det ingen mer intressant än Carles Aleña, som spelade lite, men bra.

Den 19-åriga mittfältaren är snabb, teknisk och skicklig i passet. Han är redo att spela både genom flanken och genom mitten, och sådan mångsidighet kommer säkert att vara användbar för Valverde under den kommande säsongen. Men han föredrar själv att spela på höger: “Jag spelar överallt, men om jag är intresserad är det denna position som imponerar mig mest.”

Katalansk framtid. Barcelonas bästa elever under de senaste två åren

Alena har ytterligare ett år under kontraktet, men han kommer antagligen snart att underteckna ett nytt, särskilt mot bakgrund av det faktum att han i allt högre grad kallas Iniestas efterträdare.

Han är inte en färdiggjord fotbollsspelare ännu – mycket måste dras upp – men det är svårt att föreställa sig vad Alena kommer att uppnå om ett år. Nu måste han bevisa att han är värdig att spela på samma nivå som Ivan Rakitic och Rafinha. Han förstår själv vad han måste göra:

”Jag vill stanna här och komma till botten. Men i fotboll är det svårt att förutsäga utvecklingen av händelser. I denna värld förändras allt och jag kan vara någon annanstans. Men jag skulle vilja spela här i många år. ”

Med tanke på dess potential kan Alena bli den nya stjärnan i Barca mycket snart – och under lång tid.