Ny Indurain? Som Dumoulin ändrade Vuelta och Rodríguez ursäktade

“Tom, hur många minuter du kan rulla på försökstiden Rodríguez och Arua?”

“Jag kan därför säga.”

“So annars. Hur många vill du att dom ska gå?

“Tio! Då skulle jag känna mig bekväm i resten av Vuelta. Men detta är tyvärr inte i min makt. ”

För en timme, Tom Dumoulin, cyklist stall Giant Alpecin, sade tisdag i Burgos hotell med journalister. Avslappnad, leende, rolig. En ny cykelstjärna.

“Min flickvän kommer till Madrid för mig, även om jag slutar här. På grund av en Vuelta kommer han inte sluta älska mig. Så varför jag skulle nervoval? “, Säger 24-åriga holländaren.

försökstiden i Burgos på onsdag har förändrat Vuelta.Och han måste vara huvudperson i dessa förändringar.

På onsdag morgon, hennes spår för andra gången på två dagar passerar, tillsammans med sportchef Addy Engels. “Ta alla detaljer om det spår som du ger mig under tävlingen kunde ha hörlurarna att säga och att vi kan behöva,” frågar Engels.

Samtidigt Dumoulin för hans chefer bara goda nyheter.

< p> Kroppsvård? “Oväntat bra. Fotens fötter. ”

Sinnetillståndet? “Han tänker inte på några minuter och sekunder. Han vill bara. Vinn! ”

Joaquim Rodríguez, ledare för laget och efter en Katyusha asturiska berg skärseld också hela loppet innan försökstiden börjar på löpbandet. Han har stora hörlurar i öronen och är innesluten i sin egen mikrokosmos.På Twitter är ett foto av Virgin Mary Meritxellos statyett bifogat.

Skydda hans röda jersey?

Fabia Arua, den andre sin tur skyddar en buss Astana innan angrepp av nyfikna åskådare, medan transparent, men också hög mur.

Men bussen Giant vifta med en stor svart flagga med en vit inskription: TOM. Från Nederländerna fick sitt Fan Club.

Så avsikten är att starta Dumoulin. Så bestämd.

Och sedan, som den första av de kandidater för titeln träffar banan, som är som en resa genom tiden. Det börjar på Museum of Human Evolution, som exponera blind Australopithecines och Neanderthals. Han går runt klostret St Peter från 9: e århundradet, där El Cid, en kämpe mot morerna, dolde hans hustru. Och det kulminerar på stadens trottoar framför 13: e katedralen.talet.

“Det är inte så enkelt och direkt väg till tidningen dök upp”, säger hon om sin mest favorit.

Men överallt finns Giant rider flugor.

röd skjorta. Dumoulin linje tempolopp

Innan du börjar Dumoulin förlorade på 1:51 minuter och 01:50 för Rodríguez Arua. Men två tredjedelar av sin 39kilometrové pilgrimsfärd har granskats tids försök till gagn för 1:44 minuter till 02:38 Arua och även till Rodriguez.

Det är som en turbodieselmotor, fast håller position på cykeln medan ridning en tempolopp Rodríguez precis som trampa uppför och mal dem hela tiden i sadeln.

Aru bekämpar mun spetsade.Men kronprins Gira kommer inte komma i tid.

Dumoulin är katedralen av den nya Vueltaen ledare, tre sekunder före Arue och ca 1:15 minuter före Rodriguez. “Det borde spela holländska fotboll”, säger han gratulerar Geraint Thomas of Sky

Yorkshireman Eusebio Unzue, Movistar teamchef, avslutar. “Tom påminner mig om Miguel Indurain. Han var också en stor časovkářem som lyckats försvara sin position i bergen. ”

Du måste bekräfta holländaren ord i” sierrách “eller bergen norr om Madrid. “Tre sekunder är ingenting”, vet Dumoulin. “Det kommer att bli ett slagsmål. Åskådarna ser fram emot ett fantastiskt skådespel. Det kommer troligen att skada mig. Eftersom Aru kommer att göra någonting för att få den röda tröjan. ”

Det behöver inte ens påminnas.Men italienare försäkrar också: “Vuelta är ännu inte bestämd. Skillnaden är liten. Jag ska gå till titeln. ”

Och Rodriguez? För det första ber om ursäkt till sina fans: “Ursäkta mig. Jag försökte “Sedan försöker han att tro på ett mirakel”.. Dagens over ”

Fyra steg kvar i Madrid. Tre av dem kommer att avgöra den slutliga rangordningen.

torsdagens 204 km till Riaz leder klungan i blåsiga slätter och ojämn terräng och dåliga vägar kulminera mountainy premier Kategori 1 bara 13 kilometer före mål.

Fredagens 185 km till Avila erbjuder en premie kategori 2 30 kilometer innan mål och explosiv final klättra längs monumentala medeltida murar.Även här kommer att betala Aruovo uttalande: “Varje sekund räknas nu.”

Och sedan kommer lördag “candy”. Fyra förstklassiga premier för 178 kilometer. “Vi kan fortfarande Dumoulin att knacka på tronen, terrängen det ska vara användbart,”, säger Rodriguez. Men om holländarna förångades ned till den sista av dessa kullar, kommer att ha en sjutton mestadels störtlopp kilometer till destinationen Cercedilla avyttringsförluster.

“åttioårsåldern” Vuelta och dess faciliteter lämnar Burgos med dess berömda katedral. </P >

“jag känner bara en av kullarna som vi fortfarande väntar på Vuelta”, säger ledaren för loppet på onsdag kväll i Burgos. “Idag firar vi anständigt seger i försökstiden. Sedan lär jag mig med sportdirektörerna allting. Och då…Det blir stressigt.Men inte för mig. ”

Cyklističtí fans att njuta av.

” Días emocionantes hasta Madrid! “Skriven av spanska journalist.

Vi står inför en spännande dag till Madrid .