Dumoulin attackerar Vuelta-titeln. Kommer han att slå timekeeper?

Medan Joaquim Rodriguez Fabio Aru kämpar för Vuelta sekunder io röd jersey tävlingsledare bakom dem lurar 24-årig man med smeknamn fjäril Maastricht.

Det vore verkligen en paradox om hög och svår tid rättegång specialist (186 cm / 71 kg) domineras så småningom denna extremt kuperad Vuelta.Racingshästen skulle överväldiga skölden.

Men det kan hända.

“Även före starten skulle jag inte drömma om att gå här för den övergripande rankningen”, säger han.

Bronze Timekeeper i VM fick lämna Tour med en trasig axel. “Vi vet inte ens Vuelta kommer att kunna göra det”, säger Addy Engels, sportdirektör för hans Giant-Alpecin-stall.

Han återhämtade sig så mycket att han efter sexton etapper bara förlorar 1:51 minuter och håller trumfkortet: 39 kilometer onsdagens platt timer i Burgos. Discipliner som Rodríguez och Aru gillar som en röd trasa.

Bara för att påminna: Dumoulins starttidslinje tog bara 14 kilometer Rodriguez 1:18 minuter.Och Aru i Paris-Nice-tävlingen i 6 miles på 20 sekunder…

“I Burgos kommer det att bli en annan tidsprov. Utmattning på tre veckor minskar klyftan mellan specialist och icke-specialist, “Rodríguez hoppas. “Tom är dock den största favoriten nu.” I den Cantabrian-Asturiska bergstypen kom Dumoulin djupt in i kraftservoaren för att hålla sig så nära som möjligt till sina favoriter. ∎

Hur många har kvar?

“På måndag sa jag,” Jag kommer tillbaka. ” När jag bloody, låt dem “, säger holländaren. “Men jag gick bra. Jag hade också extra motivation. Om jag håller i Top 10 flyger jag för första gången i mitt liv med en helikopter. “Endast elit tionde raden har lämnat Burgos från Asturien.Å andra sidan väntade de andra på en tre timmars lång bussöverföring. Dumoulin höll topp 10, är ​​nu fjärde och säger: “Jag har fortfarande en podium.”

“Bara ett podium? Du kan fortfarande vinna. ”

” Ja, det finns några möjligheter här, “skrattar han.

Den spanska dagstidningen Marca på tisdag den först markerade i favorit Vuelta, med oddset 2.35: 1 före Arua och Rodriguez.

“Tom kan resa ungefär två och en halv minut i tid”, säger Engels Dumoulins chef. De kuperade stadierna i Madrid skulle inte räcka för omsättningarna.

Alla sex av hans professionella segrar har nått Vuelta i tid. I Spanien, dock vid 9.scenen på en brant yta på Cumbre del Sol ödmjukade även Frooma.

Senare i de höga bergen, men inte att lämna ett lag som exporterade till bergen eftersom monteringen Giant bör hjälpa snarare sprinter Degenkolbovi. Men rekommenderas att: “Jag hittade alltid massor av andra cykel, som jag fångade.”

Burgos, en gång huvudstad i Konungariket Kastilien och Leon, översvämmades på tisdag höstsolen, när Tom Dumoulin gick igenom hela banan tids försök och målet med en magnifik snövit katedralen bortskämd middagstid kaffe.

Inne i domkyrkan är begravd El Cid, den spanska nationalhjälte och vinnare över Maury.

På onsdag vill huvudet att slå Dumoulin två sydliga krigsherrar cykling i östra tjänster.Stabila ledare Katyus och Astana.