Det värsta ligger på sängen. Kulhavý återhämtar sig efter en ribbfraktur

“I måndags var jag i träning på cykelleden kollision med en annan ryttare, men jag flög för mästerskapet på tisdag, och jag är inte tillräckligt för röntgen inträffar. Jag visste att det fanns något där, men jag överblev det många gånger, och jag ville lämna den på nästa sovsal. Men efter loppet sårade det mer och mer, så gick jag till läkare. Nu har jag ett brutet revben, “Kulhavý shrugs.

Tävlingen i Andorra, olympisk mästare i längdskidåkning avgick strax efter starten, revben skada men anses inte vara en viktig orsak. Mer som en av dem.

“Jag var på en hög höjd av tvåtusen meter där jag inte kan göra det, och andningen var väldigt komplicerad. Det kunde ha varit min astma, så jag tar orsakerna som helhet.Jag förväntade mig verkligen inte att packa det för tre hundra meter, faktiskt i den första kullen, säger han. “Jag var lycklig andas strax efter starten. När jag började köra en ryttare efter den andra och jag kunde inte reagera, stod det klart. ”

Om hans astmatiska besvär är fortfarande alltför okänd. “De började att visa förra året, det värsta var nog i vår – med en större börda för mig svårare att andas. Lyckligtvis hjälpte mina läkare mig, jag fick lite medicin och inhalatorer och det blev bättre. Jag gick till mästerskapet med att antingen sitta ner och kämpa för en medalj, eller det skulle inte ge någon mening.Och det var inte så bra, säger en 30-årig infödd i Ústí nad Orlicí.

Det gör inte ett brutet revben i vetenskapen, ett liknande problem har redan hänt flera gånger. “Även om du känner att det andas, kan du arbeta med det. Men när du ljuger och kretsar, är smärtan störst. Så på morgonen får jag upp och jag känner att sjuttio “säger han ler den tredje mannen i den totala rankningen av årets VM.

Trots den tidiga gå på cykeln har utsikterna varit försvaret av London guld i Rio de Janeiro 2016.” Broken Rib det begränsar varje persons komfort, kanske kan jag inte gå till gymmet.Men gratis eller underhållsutbildning kan göras, om än inte på fältet “, säger en ryttare som snart kommer att bli med i mindre, förinställda tävlingar.

Och i början av oktober kommer han att gå till Rio för en provkörning på olympiska spåret. “Det kommer att bli 11 oktober, det kommer att bli mitt förra årets start. Då kommer han vara borta, “ser han fram emot.