“Tunsin kyyneleet silmissäni” – kuinka pieni Réunion-joukkue tainnutti Ranskan jalkapalloa

Sittemmin useita muita heikentyviä lakkoja on seurannut Kamerunin jalanjälkiä, mutta ilman sensaatiomaista myöhäistä uran käännettä. Jean-Pierre Papin ja Djibril Cissé päättivät oleskelun Réunionin johtavan seuran kanssa Intian valtamerellä, saarella, joka sijaitsee lähes 1000 km itään Madagaskarista, johtavan seuran kanssa, mikä oli rakas tapa lopettaa heidän pelipäivänsä. eteenpäin ovat tehneet asioita päinvastoin, kun Réunionissa syntynyt Dimitri Payet on merkittävin pelaaja, joka aloittaa uransa Saint-Pierroisessa ennen kuin hän on löytänyt mainetta muualla. Liverpoolin entinen hyökkääjä Florent Sinama-Pongolle aloitti myös siellä ja Unibet mobil meni takaisin pelaamaan heitä viime vuonna 34-vuotiaana ennen lyhytaikaista oleskeluaan aloittaakseen punditry-keikan ranskalaisen television kanssa.Mutta nyt kaikki silmät ovat Saint-Pierroise’ssa kiitos koko joukkueen hyväksikäytön ansiosta, joka on tehnyt historiaa tämän kauden Coupe de Francessa.Reunion-amatöörit ansaitsevat historiallisen Coupe de France -yrityksen järkyttyneinä 9000 km: n matkan jälkeen. Lue lisää

Lauantaina Saint-Pierroise kilpailee ensimmäistä kertaa Ranskan arvostetuimpien kupikilpailujen 32 viimeisimmässä kilpailussa, ja siitä tulee vain toinen klubi Ranskan merentakaiselta alueelta, joka pääsee kyseiseen vaiheeseen seuraavan Ranskan Guayanan Le Geldarin seurauksena vuonna 1989. Paikkaan pääsy on ollut poikkeuksellinen saavutus, ei pelkästään siksi, että heidän viimeiseen tiekseen liittyi harrastelijapuolen 11 000 mailin (18 000 km) edestakainen matka.

Saint-Pierroise-peli Réunion Premier League -pelissä, taso, joka on verrattavissa kuudennelle tasolle Ranskan alueellisesti jaettu jalkapallopyramidi.He saivat pääsyn tämän kauden Coupe de France -kilpailuun voittamalla Coupe Régionale de France -sarjan (suorittaen näin kolminkertaisen, voitettuaan myös paikallisen kupin ja liigaa). Se ansaitsi heille lopullisen tason marraskuussa Itä-Ranskan neljännen kerroksen klubia Jura Sudia vastaan. Storksit – kuten Saint-Pierroise lempinimellä – voittivat 1-0 kiitoksella loistavasta volley-maalista, jonka teki Jean-Michel Fontaine, joka Fleetwood Townin faneja saattaa muistaa eteenpäin parhaat veikkausvihjeet vedonlyöntiin vapautuneena hyökkääjänä, kun hän on tehnyt kolme esiintymistä vuonna 2013. >

Seuraavaksi saaristolaisille järjestettiin kotijoukkue viidennen tason ES Thaonia vastaan ​​yli 6000 fanin edessä, jotka iloitsivat, kun isännät ottivat varhaisen johdon. Mutta sitten Saint-Pierroise lähetti miehen lähettämään ja myönsi viime hetken taajuuskorjaimen. Heidän päättäväisyytensä koettiin vakavasti.Mutta he voittivat rangaistuspotkukilpailussa päästäkseen ensimmäistä kertaa Coupe de Francen viimeiseen 64: ään. Hyvin harvat ihmiset odottivat heidän menevän pidemmälle, kun tasapeli antoi heille vierasottelun Niortia vastaan, joukkuetta neljästä tasosta korkeammalle.Facebook Twitter Pinterest Saint-Pierroise pelaa Réunion Premier League -pelissä, joka on verrattavissa Ranskan alueellisesti jaetun jalkapallopyramidin kuudenteen tasoon Valokuva: Richard Bouhet / AFP Getty Images -palvelun kautta

Mutta Saint-Pierroise sai aikaan suuren iskun. lyömällä heidän Ligue 2-isännänsä 2-1. “Viimeisessä pillissä tunsin kyyneleitä silmissäni”, Fontaine sanoi. “Se mitä teemme, on todella hullua.” Ja silti se oli ansaittu voitto sille puolelle, jota hallitsi Réunionissa syntynyt entinen puolustaja Christian Dafreville, jonka lyhyt peliaika Ranskassa oli kahdeksan esiintymistä Saint-Étiennelle 1980-luvulla.Hänen joukkueensa osoitti olevansa taitavasti organisoitunut ja erittäin päättäväinen ja hyötynyt laadun roiskeista Madagaskarin kansainväliseltä puolustajalta Pascal Razakanantenaina, entiseltä Blackpoolin keskikenttäpelaajalta Elliot Grandinilta ja 21-vuotiselta hyökkääjältä Ryan Pontilta, jotka tekivät voittovoiman ja sanoivat toivoo, että tämä cup-ajo toimii ponnahduslautana ammattilaisuralle.

Siihen mennessä, kun Saint-Pierroise sai päätökseen 11-tunnin lennonsa takaisin kotiin, Niortin johtaja oli erotettu ja tasapeli seuraavalle kierrokselle oli tehty. . Samassa vaiheessa vuonna 1989 Le Geldar, Ranskan Guayanan joukkue, vedettiin Nantes-puolta vastaan, ja siinä oli orastavia nuoria tähtiä, kuten Marcel Desailly ja Didier Deschamps.Ne murskattiin 11-0 (kokonaisuutena, siteet olivat silloin kaksi jalkaa).

Sen sijaan Saint-Pierroise kohtaa Ninalista 35 mailin eteläpuolella sijaitsevan klubin Épinal, joka on vain kaksi tasoa korkeampi. kuin he, mutta ylpeillä pelottavasta kotitallennätyksestä.

“Olemme suoraan sanottuna pettyneitä”, Dafreville sanoi. ”Olisimme halunneet saada huippuluokan joukkueen ja lopettaa juoksumme tällä tavalla. Toisaalta tämä arvonta jättää meille toivon edistymisestä. Mutta siihen tarvitaan meidän valmistautumista erittäin hyvin. ”Fiver: rekisteröidy ja saat päivittäisen jalkapallosähköpostimme.

Sunnuntaina Saint-Pierroise lensi takaisin Pariisiin aloittamaan valmistelut, ja otti sitten viisi -tunti valmentajamatka heidän harjoittelupaikkaansa ennen keskiviikkoa, vetämällä 2-2 ystävällisessä vastaan ​​Nancyn varantoja vastaan.Sillä välin Réunionin alkuperäiskansojen edustajat ovat kysyneet lauantaina järjestettävän ison pelin lippuja ja ilmaisseet surunsa, että Épinal antoi klubille vain pakollisen 10%: n määrän maasta, jonka kapasiteetti on 3500.

“Olemme olleet vähän kysynnän hämmentyminen ”, myönsi Épinalin virkamies, joka sanoi, että kuka tahansa, joka haluaa tukea Saint-Pierroisea, voi ostaa lippuja yleisesti myytävänä.

Joten lauantaina, huolimatta siitä, että se on 9000 km päässä ja täysin erilaisesta ilmastovyöhykkeestä, Intian valtameren joukkue tuntuu ainakin hiukan kotoisaksi yrittäessään murtaa enemmän uutta maata.